Close your eyes | ⒹⓘⓎ HANDLETTERING
146
post-template-default,single,single-post,postid-146,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,fs-menu-animation-underline,side_area_over_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

ⒹⓘⓎ HANDLETTERING

ⒹⓘⓎ HANDLETTERING

Heb je na het vorige blogbericht ook de kriebels gekregen om zelf aan de slag te gaan met letters? Naar aanleiding van jullie leuke reacties geef ik jullie graag wat tips en inspiratie mee.

DIY starterspakket

Een leuke tip voor wie niet goed weet waar te beginnen is het Handlettering DIY pakket. Deze kan je vinden op de fijne webshop Dreamkey Design. Dit pakket is nog niet zo heel lang op de markt en werd ontworpen door Dreamkey Design en Imakin. Het bevat onder andere een stap-voor-stap instructie, verschillende oefenpapieren, de nodige stiften en pennen, een notitieboekje, labels, enveloppen en zoveel meer…

1438877881691

Handlettering is weer helemaal hot maar velen onder ons durven toch de stap niet te nemen om er zich aan te wagen. Maar hoe leuk is het om een zelfgeschreven kaartje, een leuke geïllustreerde envelop of zelfs een kleine of grote poster te maken die je aan een vriend of vriendin kan weggeven. Of misschien vind je hem wel zo mooi dat je hem gewoon lekker voor jezelf wil houden om in te kaderen en een leuk plekje in je interieur te geven.

5 tips die je op weg helpen

➵ Je hoeft het warm water niet uit te vinden. Neem eens een kijkje op sites als DaFont of 1OO1 Fonts. Daar kan je heel makkelijk je tekst plaatsen en kan je zien hoe die er in je uitgekozen lettertype uitziet.

➵ Zoek naar lettertypes die de sfeer van je quote uitademen. Een stoere quote vraagt om een krachtig lettertype. Lieve quotes zullen eerder om romantische, losse lettertypes vragen.

➵ Wat zijn de sleutelwoorden in je quote? Benadruk deze. Maak ze lekker groot en zet ze extra in de verf.

➵ Oefen, probeer en experimenteer. Druk de woorden uit je quote af in de lettertypes die je aanspreken. Print ze van klein naar groot. Mix en match tot je een leuke compositie bekomt.

➵ Nog niet helemaal je zin? Vervorm gerust wat letters tot ze helemaal naar jouw smaak zijn. Je kan ze langer maken, meer gebogen, dikker maken,… Alles kan, niets moet! YIPEE!

1438890009262

Een vleugje inspiratie

Pinterest is bij uitstek mijn favoriete medium om inspiratie op te doen voor gelijk wat! Ik ben voor jullie op pad gegaan en heb mijn favoriete voorbeelden bij elkaar gesprokkeld. Toch wil ik hier al mijn top 10 meegeven! Voor nog meer inspiratie klik hier.

Schermafbeelding+2015-08-06+om+20.18.13

Ohja..
Heb je je quote al doorgestuurd naar Kathy? 😉 Niet vergeten! Kathy illustreert met veel plezier en liefde jouw favoriete quote. En je kan iets heel moois winnen. Meer uitleg kan je in het vorige blogbericht over Typetotable vinden.

Fijne week. ♡

Closeyoureyes